finished-tattoo

Cover Ups

Det første som er viktig å forstå, er hva som egentlig skjer med blekket den første tiden. Når du blir tatovert, vil blekket legges i det mellomste hudlaget, lærhuden. Samtidig vil tatoveringens prosess legge igjen blekk helt opp til overflaten av overhuden.

Etterhvert som huden gror vil det ikke lenger være blekk i overhuden, men ha sunket ned til lærhuden. Det er derfor tatoveringen automatisk ser blassere ut når det har gått ca 3 måneder. Du har fått en ny hud på toppen, som fungerer som et frostet vindu. Jo mørkere pigmenter du har i huden din, jo mørkere vil dette vinduet være, og mindre blekk synes igjennom.

TEGNING OPPÅ TEGNING

Når du tar en coverup, vil det nye blekket ligge på toppen, mens den gamle tatoveringen ligger under, i ca 3 måneder. Deretter vil den nye tatoveringen ha sunket ned til den gamle og blande seg sammen. Det blir derfor som å tegne en tegning oppå en annen. Uten noen mulighet for grunning eller viskelær først.

SÅ HVA ER MULIG?

– STØRRE

Det aller enkleste, og som de fleste tatovører har erfaring med, er å lage noe som er større enn din eksisterende tatovering. Da forsvinner tatoveringen, og kan ikke stikke utenfor den nye.

– MØRKERE

Jo mørkere du går med den nye, jo mindre er muligheten for at du ser den gamle. Det er mulig å lage lysere, men det tar mange sessions over lang tid og blir dermed veldig kostbart og er ikke noe vi anbefaler.

– MASSE BLEKK

Du kan ikke bare lage noen streker eller prikker over den gamle, som en mandala eller lignende. Det må mye blekk, helst heldekkende for å klare å dekke over. Svart-hvitt prosjekter dannes av kontrasten mellom svart og hud, og er ikke heldekkende, og dermed vanskelig å dekke over med. Men det er mulig, hvis man går stort nok, og mørkt nok.

– FORSTYRRENDE DETALJER

Jo mer detaljer du får laget i den nye, jo mindre vil man legge merke til den gamle. Det er umulig å lage en lys rose oppå et gammelt kinategn. Men en mørkere rose med vanndråper eller andre detaljer fungerer mye bedre. Alle nye forstyrrende detaljer er med på å bryte historien med den gamle tatoveringen, sånn at vi ikke greier å se den lenger. Det krever mer tid og tålmodighet, men da slipper man å gå veldig mørkt.

HVORDAN GÅR JEG FRAM?

1. Finn bilder av hva du ønsker å dekke den til med, eller generell inspirasjon av tatoveringer du liker.

2. Ta kontakt med studioet så finner resepsjonen ut hvilken tatovør som passer best til akkurat denne oppgaven. Det er ikke alle hos oss som tar på seg coverups, men vi hjelper deg med å finne hvem som kan passe til jobben.

3. Deretter har du mest sannsynlig en konsultasjon med artisten, og da finner dere ut sammen hva som er mulig og om det i det hele tatt er mulig.I blant kan det vær een løsning å lasre tatoveringen 50% lysere for å få mer frihet i valg av design.

Blomster av Forceyart