ETTERBEHANDLING

GRATULERER med din nye tatovering!

Du har nå et åpent sår i huden og det må behandles deretter. Hvordan dette gror avhenger mye av hvordan man etterbehandler den, men vi kan aldri garantere et perfekt resultat. At man kan minste litt blekk i denne prosessen er helt normalt. Visse områder gror annerledes pga slitasje (hender, fingre, albuer, føtter, knær). Såret vil blø og væske i noen dager fremover.

HUSKEREGLER

  • Vask alltid hendene før du vasker, smører eller berører tatoveringen eller området rundt.
  • Ikke bade/sole seg de første 3-4 ukene, men du kan dusje som normalt.                                                 LES MER OM SOLING OG BADING HER
  • Unngå trening, svetting og strekking av området i minst en uke.                                                                 LES MER OM TATOVERING OG TRENING HER 
  • Bruk alltid kun rene handklær, sengetøy og klær for å unngå infeksjoner.                                                        

Dette trenger du

-TATTOOMED Cleansing gel (såpe)

-TATTOOMED After Tattoo (lotion)

  

second Skin (plasten over din nye tatovering)

Plasten du nå har fått på kan sitte på inntil 3 – 5 dager. Det er helt normalt at det kommer væske, blod og blekk i en liten boble under plasten. Dersom den faller av eller får et hull i seg kan du bruke vanlig plastfolie som du har hjemme til den slutter å væske.

Når du skal ta av plasten er den beste måten å skylle den varmt vann slik at den løsner litt, også RULLE av plasten. Når du tar av plasten kan det se ut som at litt av tatoveringen «følger med» og det er helt normalt.

de første dagene

De første dagene er det viktig å vaske og smøre tatoveringen flere ganger om dagen. Hvis tatoveringen din fortsatt væsker/blør er det viktig å vaske vekk dette. Dersom dette tørker vil du få en skorpe, og det skal vi prøve å unngå. Sørg for at du smører tatoveringen og holder tatoveringen fuktig. Smør alltid på tynne lag og vask deg først på hendene.

hvor lenge skal jeg smøre tatoveringen

Huden din vil med ukene bli mer og mer normal etterhvert som den gror, og du får mindre og mindre behov for å smøre den. Smør alltid etter behov.

Infeksjoner og betennelser

Det er alltid en risiko for dette da man bryter huden. De aller fleste infeksjoner oppstår fordi tilfredstillende etterbehandling ikke blir fulgt. Det er både bedre og lettere å stelle tatoveringen enn å måtte stelle infeksjoner. Dersom det skulle skje og du begynner å få vondt eller oppdager andre mistenkelige symptomer bør du kontakte lege.