logo

TATOVERE OVER STREKKMERKER OG ARR

Kan man tatovere over strekkmerker og arr?

Vi kan ta for oss strekkmerker først. Strekkmerker kan være dype og mørke, eller de kan være tynnere og ikke gå dypt i huden. Mange spør om man kan tatovere en hudfarge over strekkmerkene slik at de blir mindre synlige. Dette anbefaler vi ikke, da blekket vil endre seg i takt med huden din og det kan ha liten eller ingen effekt. Vi anbefaler helle å oppsøke en hudlege når det kommer til fjerning av strekkmerker.

Når det kommer til å skjule strekkmerker med vanlige tatoveringer er det en annen sak. Det er mye lettere å skjule strekkmerker med en vanlig tatovering da svartfargen eller fargene i tatoveringen kan skjule fargeendring i huden. Jo mer farger eller mørk svartfarge du har i tatoveringen jo enklere er det. Man kan ikke garantere at de ikke vil synes helt, men tatoveringen kan være med på å dempe utrykkene til strekkmerkene. Når det kommer til dype strekkmerker er det litt vanskeligere da huden er dratt og er fortsatt i forandring. Derfor kan også tatoveringen forandre seg.

Så hvis du tenker på å tatovere over strekkmerker må man se etter at de ikke er for dype eller ferske, da huden kan forandre seg fortsatt. Og så må tatoveringen være «kraftig» nok til å klare å dekke de. Man kan mest sannsynlig ikke dekke strekkmerker med fine line work, eller bare outlines.

Når det kommer til arr er det ganske likt som med strekkmerker. Arret bør være over to år gammelt slik at huden mest sannsynlig er ferdig grodd og ikke kommer til å forandre seg mer. Er de dype og man tatoverer en rett linje over kan linjen bevege på seg i takt med huden og bli ujevn. Så det er i prinsipp samme som med strekkmerker. Arret kan ikke være for dypt eller ferskt, og tatoveringen må være kraftig nok til å dekke den. Så fine lines og outlines egner seg ikke.

Er det noe mer du lurer på, send oss en forespørsel HER

UTFORSK MAGASINET