TATOVERING SOL BAD

Sommeren er nok den tiden at året hvor det er størst pågang hos oss. Folk er mere lettkledde og man ser mere synelige tatoveringer.

Men det er ikke den beste tiden å gjøre dette på spesielt om du elsker å bade og sole deg. Det er en del ting man bør sette seg inn i.

Det som er viktig å forstå når man har tatt en tatovering er at dette er et åpnet sår,  og hele formålet er å sørge for at man holder virus/bakterier unna såret, beskytte den nye huden og sørge for at dette gror fint.

 

 

 

 

HUDFARGE OG SOLING

Har du lys, skandinavisk hud er dette veldig viktig å forstå, fordi du er mer utsatt for forbrenning enn de med mørkere hud. I verste fall kan du få en skikkelig solforbrenning i tatoveringen, og det skaper problemer i gro-prosessen. Dette kan medføre at du får store sår-skorper, vannblemmer eller andre reaksjoner, som resulterer med at du mister masse blekk fra tatoveringen.

TATOVERING OG BADING

En fersk tatovering skal ikke være mye i vann, hverken i havet, bassenget eller badekaret. De første 2 – 4 ukene bør du kun utsette tatoveringen for rent vann, som i dusjen.

TATOVERE PÅ SOLBRUN HUD

Vi anbefaler heller ikke at du tar en ny tatovering etter at du har vært mye i solen. Å tatovere på solbrun hud er vanskeligere, da pigmentene gjør huden litt hardere. Huden blir også midlertidig mørkere, slik at fargene vi tatoverer inn kan se mørkere og sløvere ut. Dermed kan resultatet bli litt annerledes når den er ferdig grodd.

HER ER VÅRE BESTE TIPS

  • Følg etterbehandlingen du fikk av studioet så godt du kan.
  • Bruk klær i solen som dekker tatoveringen 1 – 4 uker, eller noen som annet som dekker den.
  • Etter 3 – 4 uker kan du eksponerer tatoveringen for solen med sunblock. Sørg for at du smører ofte sånn at den er godt beskyttet. Dette gjelder på alle tatoveringer uansett alder. Skal du ut i solen, bruk sunblock.

UTFORSK MAGASINET