How much does a tattoo cost?

Utrolig mange kontakter oss for å høre hva tatoveringen de ønsker vil koste før de bestiller time. Det er desidert det mest stilte spørsmålet fra dere. Vi skal prøve å forklare så godt som mulig hvordan vi setter en pris på en tatovering, og hvorfor du ikke alltid kan få en fast pris før du bestiller time.

Alle forespørslene vi får igjennom nettsiden, telefon eller direkte over disk går igjennom en resepsjonist, ikke en tatovør. Alle våre artister er opptatte med å tatovere kunder hele dagen, og har dessverre ikke tid til å svare på alle forespørslene. 

Minstepris
En minstepris er start-prisen, dvs kostnaden for å sette seg i tattoo-stolen og få rigget opp utstyret som skal brukes. Tatoverer vi en liten svart prikk, vil dette koste det samme som minsteprisen. Tatoverer vi et 3×3 cm rødt hjerte må vi legge på litt på prisen, da vi må bruke flere typer nåler, flere farger og litt mer av forbruks-materialer. Vi bruker kun utstyr og nåler av høyeste kvalitet, og dette beregnes inn i prisen.

Faste priser
Våre tatovører sier noen ganger en fast pris før du tatoveres, men dette kan vi ikke si før du skal tatoveres, før tatovøren vet akkurat hva du skal ha. Det blir da vurdert en verdi utifra størrelse, plassering, fargebruk, antall nåler, og ca tidsbruk. Her prøver vi å finne en pris som er rettferdig for både deg som kunde og vår tatovør. Men dette gjelder da kun for små tatoveringer og medium tatoveringer som lages på noen timer, og ikke større prosjekter som går over flere sessions.

Session priser
En session er vanligvis en halv eller hel dag, og mange av våre tatovører har prisliste for slike sessions, da de gjør mange av disse. Som regel har en session en minstepris, men blir til slutt beregnet ut ifra antall timer tatovert, og tid brukt til forberedelse, tegning og plassering av stensil. Det vanligste hos oss er at tatovøren tar halv timepris for tiden brukt på forberedelser, og vanlig timepris for tatoverende timer.

Pris-eksempler
Her er noen eksempler på pris:
Vi kan ikke garantere at alle prisene stemmer 100% på denne oversikten, men den viser deg et estimat.

Så hva koster en sleeve? 
En sleeve er som regel en hel arm tatovert fra håndledd til og med skulder-kula, men en sleeve kan være mye forskjellig.

  • Noen ønsker noen enkle motiver i svarthvitt her og der som etterhvert fylles opp til en sleeve. Andre vil ha en nøye planlagt fullstappet fargelagt sleeve fra hånda helt opp til halsen og ut til ryggraden, som kanskje t.o.m skal dekke over noen gamle tatoveringer i samme slengen.
  • Noen mennesker har en liten, slank arm, mens andre er større og fyldigere. Prisen vil da variere kraftig.
  • Noen mennesker har utrolig mottakelig hud, og gror veldig bra og raskt, mens andre kan ha hud som er mer motstandsdyktig, og dermed forsøke å støte vekk blekket, da tar hele prosessen lenger tid.
  • Noen tatovører jobber sakte men sikkert, mens andre tatovører jobber raskere. Timeprisen på disse tatovørene er som regel satt slik at det blir et rettferdig sluttresultat uansett.

Så svaret på spørsmålet er: En sleeve kan fint koste et sted mellom 10.000 og 100.000, det spørs helt på dine ønsker og tatovørens effektivitet for å gi deg en litt mer nøyaktig pris.