Everything about white tattoos

Mange tror at hvite tatoveringer faktisk er hvite, som på dette bildet. Derfor tenkte jeg at jeg skulle forklare litt om hvordan hvite tatoveringer faktisk fungerer, og hva du kan forvente når du får en tatovering laget med hvitt blekk i huden. For dette bildet er ikke av en tatovering, men en temporary tattoo sticker, sånt klistremerke som vaskes av.
Først og fremst må jeg da forklare hva som skjer med blekk i hud sånn generelt. En tatovering er jo ikke som sminke, som ligger oppå huden. Da hadde tatoveringen heller ikke vært permanent.

Blekk under hud

Jeg kan ikke si det ofte nok, hvor blekket faktisk legger seg i huden. Her gjentar jeg med et par illustrerende bilder:
Når du blir tatovert, legger nålen igjen blekk i hele området fra overflaten (Epidermis) og ned til det mellomste hudlaget, lærhuden (Dermis). Dermed er en fersk tatovering veldig frisk og fargerik, klar og tydelig. Men så gror huden oppå tatoveringen, og blekket “synker” ned til lærhuden, og forsvinner fra overflaten. Dermed vil din egen hud og dine egne pigmenter ligge oppå blekket, altså oppå selve tatoveringen, og gjøre den mindre tydelig og kraftig i fargen.Dermed ser du, som på bildet under, at det hvite blekket ikke lenger ser hvitt ut etter noen måneder. Det er mer din egen hudfarge, men med en anelse lysere tone.

Kontrast

Hvit er mer synlig hvis du bruker det sammen med andre farger, da de vil hjelpe hverandre til å bli mer synlige.
Her har tatovøren brukt hvitt som en effekt i det svarte, for å lage et mer spennende mønster. Det ser veldig hvitt ut da det er helt nytt, mens på bildet etter, er det grodd, og dermed mindre synlig.Men jeg synes det fortsatt er en fin og spennende effekt, og mye mer spennende enn helt svart. Man kan også gjenta denne prosessen flere ganger, for å få en enda hvitere effekt, men husk at det aldri vil bli helt hvitt.Ved siden av svart vil hvitt se veldig hvitt ut, da det blir en visuell kontrast, som heter komplimentær-kontrasten.

Komplimentær kontrast

Det er når du setter to motsatte farger ved siden av hverandre. De vil da fremheve hverandre og bli sterkere. Motsatte farger er for eksempel gult og lilla, grønn og rød, eller oransje og blå. De ligger rett og slett i motsatte sider av fargesirkelen. Svart og hvitt er ikke i sirkelen, men det sier seg litt selv at svart og hvitt er motsetninger, og dermed en kontrast.
Det er når du setter to motsatte farger ved siden av hverandre. De vil da fremheve hverandre og bli sterkere. Motsatte farger er for eksempel gult og lilla, grønn og rød, eller oransje og blå. De ligger rett og slett i motsatte sider av fargesirkelen. Svart og hvitt er ikke i sirkelen, men det sier seg litt selv at svart og hvitt er motsetninger, og dermed en kontrast.

Komplimentær effekt

Se på klokke-figuren. Hold blikket på + i midten til du ser hva som skjer med tomrommet som beveger seg. Det er ikke lenger et tomrom, men en farge. Hvilken? Jo, den komplimentære fargen til rosa (som er lys rød), nemlig grønn.Det er også på grunn av denne komplimentær-effekten at gamle, svarte tatoveringer ser blå ut. Hvorfor det, tror du? Jo, fordi hvis du skulle plassert din egen hud inn i fargesirkelen, hvor ville du havnet? Mest sannsynlig i området rundt oransje. Og hva er da motsetningen til oransje? Jo, det er blå. Øyet lurer deg til å se det du ser. Tatoveringsblekk skifter ikke farger, det finnes ingen mulighet for dette. Så moderne og teknologisk har ikke tatoveringsblekk blitt ennå.

Effekt og detalj

Å tatovere hvitt, mener jeg selv personlig, fungerer aller best som en liten spennende effet i et større motiv. Da trenger man ofte ikke mye hvitt blekk heller, før det får en hvit effekt. Her er eksempler hvor jeg har brukt hvitt som en viktig effekt i motivet:Hvis du fortsatt har veldig lyst til å ta en helt hvit tatovering, synes jeg du skal gjøre det. Men bare husk at det aldri vil holde seg hvitt, men en litt lysere tone enn din egen hudfarge. Har du veldig lys hud, vil den mest sannsynlig ikke synes i det hele tatt.